Remontin tarpeessa oleva, kartanomainen maatila hyvien kulkuyhteyksien varrella. Tilan koko yhteensä 98 ha, josta 20 ha peltoa. Villiintynyt puutarha. Päärakennuksen yhteydessä vanha kauppakiinteistö. Pihapiirissä tallirakennus, jossa kolme karsinaa. Rakennusten kunto välttävä. Myydään tarjousten perusteella. Perikunta myy. Osoite: Virranniskantie 83.

Tällaista mahdollisuutta Saara oli odottanut koko ikänsä. Sedältä saadun perinnön turvin hän voisi kuin voisikin tehdä kartanosta tarjouksen, ja rahaa jäisi vielä remonttiinkin. Työtä Saara ei taatusti pelännyt. Virranniskantietä pitkin kulkisi monen työmatka, ja ehkä kaupasta saisi myös joskus ihan oikean työpaikan? Soitanpa sinne heti, Saara mietti, ja ryntäsi pukeutumaan.

Pian Saara saikin sähköpostiinsa kuvia talosta. Talo oli vaaleankeltainen, suurensuuri - apua, saisin rivitaloasuntomme kalusteilla täytetyksi ehkä yhden huoneen, Saara mietti - ja välittäjän sanoin hyvin alkeellisessa kunnossa. Kaikki pitäisi tehdä uudestaan. Saara ei kuitenkaan pelästynyt, sillä hän oli tunneihminen ja rakastui jo talon kuviin!

Nähtyään talon henkilökohtaisesti, kuljettuaan pitkän tovin yksinäisyyttä huokuvissa, tyhjissä pölyisissä huoneissa Saara päätti tehdä tarjouksen, ja kun viikko oli kulunut, hän sai kuulla, että hänen tarjouksensa oli hyväksytty!!

Saara tahtoi päästä pian asumaan omaan rauhaan, ihanaan Virranmutkan Pikkukartanoon, joten hän tilasi paikalle kokonaisen remonttiryhmän. Koska perinnön turvin hänen ei tarvinnut kitsastella rahasta, ensimmäinen huone valmistui pikapuoliin asuttavaksi. Vielä olisi edessä kaikesta kertominen tytöille, 6-vuotiaille kaksosille Kaisulle ja Liisille.

Saara päätti lykätä kertomista siihen saakka, kunnes pikkukartanossa olisi edes yksi esiteltävä huone. Ehkä tytöt ottaisivat muuton hauskana seikkailuna. Pikaisella aikataululla Saara sisusti keittiön, tuttu muurari muurasi uunin, ja Saaran unelma sai vahvistusta: kodista tulisi unelmien täyttymys!!

Samaan aikaan Saara sai kuulla lähiseudun eläinkodissa kotia etsivistä koirasta ja kolmesta kissasta. Tupakeittiössä oli jo riittävästi lämpöä, jotta Elli-niminen labradorinnoutajanarttu sekä kissat Luru, Mökö ja Miisa saattoivat muuttaa Virranmutkaan. Naapurin poikamiesisäntä Armas kävi täyttämässä halkokorit, jotta Saara saisi lämmitettyä talon ensimmäistä remontoitua huonetta helposti.